Frankofil linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig
Linjen til Paris

Mit Paris

Forsiden>Turisme>Mit Paris

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

e-boghandel
 

Turen går til
Sydfrankrig,
129 kr,-

 
Turen går til Nordfrankrig,
129 kr,-

af Inger Hjorth, 2000.

 

PARIS - man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen? Og trafikken - hvor kom de biler fra, der kørte snært bag om en? Man skal altså se sig godt for. Ankommer man med fly og tager bussen til Paris, når man at indstille sig på den voldsomme trafik.

Siden jeg første gang som ung studerende var i Paris, er jeg vendt tilbage igen og igen, og nu er jeg så heldig at have familie i Paris, og oven i købet i nærheden af Gare du Nord, så jeg går hen til dem. Jeg inviterer familien på en af de mange gode, japanske restauranter, f.eks. Adresse? Japanerne laver mange dejlige ting, men jeg sætter især pris på deres små spid med grillet torsk eller vagtel. Det er aften, og beboelseskvarterets gader er fyldt med mennesker. Det bliver jeg altid overrasket over - dette liv selv på en hverdagsaften.

Når jeg vender tilbage til Paris, er der nogle bestemte ting, jeg gerne vil opleve, så næste morgen tager jeg ud til La Defense. Der kan man både opleve Von Spreckelsen nye triumfbue og gå på opdagelse hos AUCHAN - et meget velassorteret og kæmpestort supermarked. Jeg går række op og række ned og opdager de mest eksotiske fødevarer. I indkøbscenteret ligger der også en asiatisk bistro, hvor man kan få alverdens former for lækre ruller med grønsager, fisk eller kød. Nem, Dim Sum og lignende. Man kan varme sin mad op i små mikroovne, der er anbragt på væggen. Lige efter mit hoved.

Er tiden begrænset og jeg ikke kan nå ud til La Défense tager jeg i stedet for hen på Boulevard Haussmann og går i LAFAYETTE GOURMET (93, rue de Provence). Det er et luksussupermarked. Det er ikke lige så stort som AUCHAN LA DEFENSE (I indkøbscentret Les Quatre Temps ved La Defense). I LAFAYETTE GOURMET finder man de lækreste delikatesser. Midt i det hele er der en spisebar, hvor man kan få sig en lille lækkerbid, hvis man har et hul i maven. Denne glade oplevelse kan så kombineres med et besøg i stormagasinerne GALLERIES LAFAYETTE og PRINTEMPS. Det bør man heller ikke snyde sig selv for. Det er også stort og overvældende. Jeg husker, at jeg en gang i dametøjsafdelingen i det ene af disse stormagasiner havde set et par cowboybukser i grov silke. Da jeg efter nogen overvejelse kom tilbage for at købe dem, var det mig umuligt at genfinde standen. Jeg piskede frem og tilbage mellem de to stormagasiner, for i mellemtiden var jeg blevet i tvivl om, hvor det egentlig var, jeg havde set dem. Ved at gå den modsatte vej rundt i afdelingerne, fandt jeg endelig mine bukser, og lykkelig var jeg, selv om der røg en eftermiddag. I køkkenudstyrsafdelingen kan man tilbringe timer, men hvis ens lidenskab er madlavning, skal man blot kaste et hurtigt blik på denne afdeling og i stedet tage hen til DEHILLERIN - 18 rue Coquillière 75001 En ægte, gammeldags isenkramforretning. Der købte jeg for mange år siden mine små pander til at bage blinis på. Alternativt er der jo også butikken LA CARPE, 14 rue Tronchet 75008 - ikke langt fra Place Madeleine.

 En Croque Monsieur ved Madeleine»» 


© Frankofil / Innovell France 2000-2001

 

 Sidste måneds opskrift: Poulet à l'estragon

Man tager...

 • 1 god landkylling
 • estragonkviste, persille og laurbær, salt og peber
 • 1 gulerod og 1 løg
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt piskefløde
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt bouillon og en slat hvidvin

  » og så klikker man her!

 •  Seneste tema på Frankofil:


  Mit Paris
  Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


  ©  
  smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |