Frankofil linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig
Linjen til Frankrig

Franske aviser og ugeblade

Forsiden>Samfund>Aviser og ugeblade

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
Shopping
 
Frankofil Forum
FrankofilNYT

Det er langt om længe blevet muligt at læse de fleste franske aviser og ugeblade over Nettet, eller i det mindste dele af dem. Efter lang tids nølen og meget dyre betalingsservices (som stadig i dag hænger lidt ved) har man givet slip på sin tøven, og Internettet integreres nu mere eller mindre i avis-konceptet. Også de store, franske nyhedsorienterede ugeblade følger godt med i kapløbet om bedst at servere nyheder og analyser til den franske Internet-bruger. Og endelig dukker der flere helt nye nyhedsservices op, som udelukkende findes på Nettet. En spændende udfordring af de traditionelle nyhedskilder!

Se også...   Aktuelle emner i Frankrig

 Fransk radio og TV

 

AFP - de seneste fransksprogede nyheder
AFP (Agence France Presse), som er det nationale nyhedsbureau, og Nomade (det franske svar på Jubii) tilbyder dagens franske nyheder. Dvs. franske og internationale nyheder på fransk og fra en fransk vinkel.
 


Le Monde
Le Monde er en af de største og meste velrenommerede franske aviser. Politisk set er Le Monde placeret til venstre for midten. Web-udgaven er flot og gratis, mens søgning i arkiverne er en betalingsservice.
 


Le Figaro
Le Figaro er den anden store, landsdækkende avis. Avisen er politisk set på højre side af midten. Web-udgaven giver ikke adgang til dagens avis, men derimod til et forum for studerende med oplysninger om konferencer, sport, fester og praktikarbejde.
 


Le Monde Diplomatique
Le Monde Diplomatique en højst velrenommeret analytisk månedsavis, hvori Verdens klogeste hoveder jævnligt analyserer aktuelle samfundstendenser. Søgning i arkiverne er endnu gratis.
 


Libération
Libération er endnu en stor fransk avis. Deres Web site er delt op i afdelinger med dagens avis, "chapitre 1" (første kapitel af en række aktuelle bøger), samt en specialudgave om multimedia. Er vel nok den franske avis, som lægger mest vægt på sin Internet-del.
 


La Tribune Desfosses
La Tribune er en erhvervsorienteret avis med en speciel fokus på små og mellemstore virksomheder. Dette er afspejlet i Web-udgaven, som er gratis, ligesom søgning i gamle udgaver (endnu).
 


Les Echos
Les Echos er den største franske økonomi-avis - den franske udgave af danske Børsen. Adgang til arkiverne er en betalingsservice.
 


L'Européen
Et ugeblad som så dagens lys i foråret 1998, og som desværre meget hurtigt gik i glemmebogen igen. Som navnet antyder, fokuserer bladet på europæiske anliggender, sammenlignende analyser på tværs af europæiske landegrænser, samt politiske og aktuelle spørgsmål i Europarådet og -parlamentet.
 


Le Nouvel Observateur
En klassisk sværvægter indenfor den franske presse, som udgør en reference i den franske samfundsdebat. Ugeblad let til venstre for den politiske midte, som belyser et meget bredt udvalg af franske samfundsforhold og aktuelle emner.
 


La Crème du Canard Enchaîné
Hårdtslående, satirisk og meget ofte nyhedsskabende journalisme. Det er her, de fleste skandaler i fransk politik først afsløres, og papirversionen af denne avis læses med stor grundighed af samtlige offentlige personligheder.
 


Charlie Hebdo
Satirisk nyhedsdækning, som går lidt længere end le Canard Enchaîné, og som lægger størst vægt på at gøre grin med franske offentlige personligheder.
 


Le Petit Bouquet
Den lille buket af nyheder, specielt rettet mod franskmænd og andre francofile i udlandet. Man kan abonnere på det gratis nyhedsbrev på siderne.
 

Andre aviser og ugeblade

Le Progrès
L'Express
Dernières nouvelles d'Alsace (DNA)
Le Parisien
L'Humanité

 


 
 Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


©  
smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |