![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Thon à la provençale - Tunfisk som i Provence
Forsiden > Mad & Vin > Opskrifter > Thon à la provençale - Tunfisk som i Provence
![]() |
![]() |
![]() |
Thon à la provençale |
![]() |
![]() ![]() ![]() Læs seneste Frankofil Annoncer ![]() |
![]() |
![]() |
Skær løgene i skiver. Flå tomaterne, skær
dem i kvarter og anvend kun det yderste kød. Varm olien op i en stor gryde og læg tunfisken,
som er drysset med salt og peber, heri. Anbring løgringe, tomater, kapers og krydderurter rundt
om fisken. Læg låg på gryden og lad retten simre 25-40 minutter (alt afhængig af fiskens tykkelse men også grydens beskaffenhed). Løgene skal være møre og tunfisken begynde at flage ud. Hæld så rødvinseddiken over og lad retten sunde sig et par minutter under låg. Ratatouille - grønsagsgryde
Skær efter rengøring grønsagerne i tern eller bjælker. Start med auberginerne og drys disse med salt. Lad dem stå 15-20 minutter. Skyl saltet af og dup auberginerne tørre. Hvis man ikke salter auberginerne, kan smagen godt blive lidt "fed" og kvalmsk. Flå tomaterne, fjern kernerne og anvend kun selve kødet. Ellers bliver slutresultatet for vådt. Brun grønsagerne, bortset fra tomaterne, i en gryde, enten hver for sig eller det hele blandet sammen. Lad dem derefter simre under låg i 30-45 minutter sammen med en bouquet garni med mange timiankviste, hvis man kan lide denne krydderurt. Krydr med salt og peber. Tilsæt først tomaterne mod slutningen af tilberedningstiden, så de ikke smatter ud. I det hele taget kan man variere sin ratatouille efter smag og behag. Der er lige så mange opskrifter på denne som på frikadeller. Bliver blandingen undervejs for tør, kan man tilsætte lidt hvidvin eller blot vand. Bliver den for våd, kan man hælde noget af væden fra og koge denne ind i en anden gryde og tilsætte den, når grønsagerne er ved at være møre. Smag til med salt og peber, krydr med knust hvidløg og drys basilikum eller persille over ved serveringen. |
![]() ![]() Innovell a/s |
![]() |
![]() |