Frankofil
Webguiden om
Frankrig

En Webguides livsforløb

Forsiden>Information>En Webguides livsforløb

Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
 
FrankofilNYT

Webguiden Frankofil blev født den 18. december 1997 efter en uges søvnløse nætter. Den blev hurtigt kendt takket være presseomtale og specielle udkåringer og en vækst i besøgstallene på 20% pr. måned blev hurtigt dagens kost.
Frankofil har igennem hele sit liv været et personligt initiativ styret med profesionnelle midler. Diverse partner- og sponseringsaftaler har gjort den fortsatte vækst mulig, og vi vil gerne benytte lejligheden til at takke virksomheder og personer såsom Sapius Aps, Mentum, MouseHouse og Kaare Danielsen samt naturligvis Innovell A/S. Uden dem ingen Frankofil!
Følg det historiske forløb herunder...

 


Historisk udvikling

 
1. november 1997 Idéen spirer
18. november 1997 Første udgave komplet, indeksering påbegyndes i Webguiden, Jubii.dk, Yahoo.dk, Hvem-Hvor, Dansk Webindeks, Kvasir og Dit Danmark.
18. december 1997 Officiel lancering:
 
 
Hej allesammen, en lille kollektiv hilsen, for at invitere alle francofile på juleudflugt.

Der er både Eiffel tårn, mode, Chirac's værste bøffer, vejret, snesituationen, samt selvfølgelig de nyeste film, den bedste mad og en masse slotte - altsammen direkte ind på dit skrivebord fra Frankrig's Web.

Så hvis du er bare en lille smule francofil, så skulle du tage at smutte forbi: http://www.frankofil.dk/ hvor jeg har samlet de bedste links på det franske Internet, kommenteret på dansk.

Glædelig jul og tøv ikke med at sprede det glædelige budskab.

Anders
 

20. januar 1998 20-30 besøg pr. dag.
22. januar 1998 Siden Tegneserie Spéciale tilføjes i forbindelse med tegneseriefestivallen i Angoulême
26. januar 1998 Frankofil er Dagens Link i Webguiden.dk
Tryk her for webguiden

(Uheldigvis holder serveren flyttedag samtidig, så halvdelen går forgæves)
28. januar 1998 Denne side lanceres sammen med en opdatering af samtlige sider. Der er langt over 117 links, men det ville være så synd at slette nogen...
29. januar 1998 Politiken beskriver Frankofil i notitsen "Frankofile surfere" (Computer sektionen side 5) og tilføjer en beskrivelse i webudgaven under Ugens links. Besøgstallene sprænger alle tidligere rammer.
9. februar 1998 Frankofil kommer ind på Kvasir's Top 30 liste over mest besøgte links.
10. februar 1998 Frankofil er oppe på 8. pladsen i Det Gyldne Snabel-a's Brugerkonkurrence om de mest populære danske hjemmesider.
15. februar 1998 Besøgstallene stabiliserer sig med et gennemsnit omkring 60 besøgende pr. dag (150 sider). Mest besøgte side efter indgangssiden er Turisme-sektionen.
22. februar 1998 Frankofil kommer ind på Kvasir's top 30 liste.
1. marts 1998 Musik kategorien tilføjes og Underholdningssiden opdateres.
10. marts 1998 Frankofil har opbygget en jævn trafik - gennemsnitligt lidt over 50 besøgende på indgangssiden pr. dag. Frankofil indekseres for første gang i Altavista, Excite, Infoseek, Lycos, Open Text og Forum.dk.
17. marts 1998 Siderne opdateres og Frankofil's specielle service under "la Fête de l'Internet" annonceres
20. marts 1998 Det er "la Fête de l'Internet" i Frankrig, og Frankofil fejrer det ved at flytte fra Innovell's server i USA til Sapius's server i Danmark.
april 1998 Første udgave af FrankofilNYT kommer på gaden. Det handler om Frankrig og nyt på Frankofil...
11. maj 1998 Frankofil bliver nævnt på siden Dagens Website på Kvasir med teksten 'Frankofil tilbyder generel information om Frankrig i form af 117 nøglelinks.'
10. juni 1998 Christian Lindknud, antropolog, journalist og Internet-konsulent bliver co-webmaster, journalist og meget andet på Frankofil.
1. august 1998 Den NYE Frankofil bliver lanceret (version 2.0). Med publicering af egne artikler, artikler fra Tempo, gamle FrankofilNYT, nye Frankofil Spéciale og meget mere.
Sektion 'Andre danske Websider' udgår.
7. august 1998 Frankofil bliver, for anden gang på bare et halvt år, valgt som Dagens Link i Webguiden.dk
Tryk her for webguiden

med følgende kommentar: 'Her kan du finde alt hvad du vil vide om Frankrig. Tag på besøg i Louvre, læs om de bedste steder at bo og spise. Tag også et kig længere ind i kulturen og samfundet som franskmændene selv oplever det. Få opskrifter på franske specialiteter, læs alt om franske vine og meget, meget mere'.
14. august 1998 Frankofil bliver Dagens Link på Travel Market. De beskriver Frankofil på følgende vis:
'Dagens Link er et af nettes mest komplette steder udelukkende med fokus på alt, der er fransk. Så er du vild med fransk kultur, mad, vin, film, sport m.m., ja så kig indenfor.
15. september 1998 Frankofil bliver omtalt på forsiden af HK's Internet guide med teksten:
'Frankofil - 117 nøglelinks mod Frankrig. Indeholder links mod nettet i Frankrig - med bl. a. kultur, nyheder og samfund.
17-26. september 1998 Frankofil er med i Ugens UdplukYahoo.dk. Frankofil bliver omtalt med disse ord:
'... På vej hjem kan du slå et smut omkring Frankrig og få en smagsprøve på fransk kultur, mad og mode hos Frankofil, hvor de bedste links til den franske del af nettet er samlet med tips og kommentarer på dansk. ...' - Find den arkiverede side her.
20. september 1998 FrankofilNYT indtager førstepladsen som mest populære diskussionsforum på JIPE's liste over danske mailing lists.
7. oktober 1998 Frankofil kommer med på Kaare Danielsen's Altavista-baserede søgemaskine, Thor:
Thor - den alternative søgemaskine
'Web-sitene er udvalgt efter deres nytteværdi og kvalitet, og efter hvor ofte siderne bliver opdateret. ... Firmaerne der er med på forsiden af Thor kan bruge det 5-stjernede Thor-logo på deres egen hjemmeside...'
29. november 1998 Nyhedsbrevet FrankofilNYT runder de 100 abonnenter. Det er et psykologisk tal :-)
18. december 1998 FRANCOFIL HAR FØDSELSDAG - 1 ÅR! Tillykke! Nej dog... tusinde tak! ;-)
4. januar 1999 Frankofil's sponsorer skifter betalingssystem til Euro'en. Den svarer til 6,55957 francs.
13. januar 1999 Frankofil placerer sig et par dage på femte-pladsen i brugerkonkurrencen om det gyldne @ godt hjulpet af FrankofilNYT's abonnenter.
24. februar 1999 Vi opsporer et link mod Frankofil øverst på listen over TV2's rejseguides links om turisme i Frankrig, med teksten:
TV2 rejselinks i samarbejde med Lonely Planet
'En gruppe frankofile danskere har samlet de bedste links til det franske net. Et meget brugervenligt site med 6 hoved- menuer: kultur, mad og vin, samfund, internet, underholdning og turisme.
Sprog: Dansk, TV2 rating: 8, Bruger-rating: 10'

12. marts 1999 Frankofil præsenteres på forsiden af den store, danske skiguide, Skiguide.dk, med teksten:
Skiguide.dk
'På ski i fransk undertøj:
Er du Frankofil i dit skiløb eller vil du tage temperaturen på den franske skiferie ??? Frankofil, der et et dansk site på Nettet om Frankrig, har lavet en Frankofil Spéciale om skiferie og skisport i Frankrig. Se hvordan det franske skiløb på Nettet bliver klædt af'

 
1. april 1999 Nyhedsbrevet FrankofilNYT runder de 500 abonnenter!
10. juni 1999 MouseHouse bliver ny teknisk partner og det nye version Frankofil 3.0 bliver påbegyndt.
  MouseHouse A/S producerer new media på internationalt niveau - websites, CD-Rom'er og interaktive installationer - og er med mere end 6 års erfaring blandt de absolut førende i Danmark på disse områder.
20 juni 1999 I en partneraftale med BACKPACKER det danske websted for rygsækrejsende, lanceres en ny del af turismesektionen. Her er Backpackers's beskrivelse:
'Frankrig - ikke kun cykling':
Frankrig er et af verdens størsted turistlande og i sammenarbejde med Frankofil har vi i denne måned set på Tour'ens hjemland...
 
28. juni 1999 Frankofil skriver reklamekontrakt med DoubleClick Danmark, som fra og med denne dato er ansvarlig for alt reklamesalg og sponsering af på Frankofil. Se reklamesiden for flere detaljer
30. august 1999 FrankofilNYT får af ISSN Danmark på det Kongelige Bibliotek tildelt ISSN nummer 1399-6185 for nøgetitlen 'FrankofilNYT (Online).
10. oktober 1999 Frankofil lancerer månedens franske opskrift: første udgave er Quiche Lorraine
3. november 1999 Frankofil 3.0 beta bliver lanceret - hele sitet er nu opbygget i ASP og reklamebannere vises på samtlige sider.
15. november 1999 Shopping sektionen åbner dørene for lige at nå at få juleræset med.
25-28. december 1999 Stormfuld juletid i Frankrig, hvor Frankofil ligger død og strømløs...
1. januar 2000 Både frankofil.dk og FrankofilNYT kommer ind i det nye år uden 'bogue'
5. januar 2000 Frankofil gentager de forrige års succes i konkurrencen om det gyldne Snabel-a. I år 2000 bliver det til en 4. plads i den første uge, takket være FrankofilNYTs abonnenter som er hurtige paa aftrækkeren!
17. januar 2000 Første artikel som frugt af samarbejdet med Frankrig Information:
Pompidou-centret i Paris genåbnes for offentligheden i ny og flot stand
25. januar 2000 FrankofilNYT får sin abonnent nummer 1000 :-)
7. februar 2000 Frankofil indvier sit Informationscenter efter at have brygget på det i lang tid. Læs om hvem vi er, hvem vi arbejder sammen med, find vores reklamepolitik og respekt af privatlivets fred....
24. februar 2000 Forpremiere paa Frankofils diskussionsforumm (reserveret for FrankofilNYTs abonnenter). 100 besøgende den første dag og de første 10 indregistreringer...
1. marts 2000 Frankofil faar tildelt et pletskud i Kvasir.dk med følgende beskrivelse:
" Pletskudet angiver at websiden, af redaktionen ønskes fremhævet. Det er din sides indhold, design, tekniske løsning eller underholdende kvalitet, som har fået Kvasirs redaktion til at tildele dette kvalitetsstempel."
...mangler der nogen haedersbevisninger nu?
1. marts 2000 Frankofils første reklamekampagne starter inden for DoubleClick Network. 4 fede bannere med overraskende animationer. Klik her for at se dem:
 • Har du froelaar?
 • Er du bidt af en gal croissant?
 • Hvor finder man det aegte franskbroed...
 • Aaah Sjamseliseh, da da da dah da...
 • 2. marts 2000 Frankofil Forum bliver officielt annonceret på Frankofil og åbner for en bredere offentlighed!

  Herunder følger en oversigt over de øvrige emner vi behandler i informationscenteret:

   Reklamer på Frankofil
  Lidt om vores samarbejde med DoubleClick Danmark, reklametariffer og kontaktmuligheder

   En webguides livsforløb
  Om Frankofils udvikling siden 1997

   Hvordan man gør Frankofil glad
  Her er instruktioner om hvordan man linker til os, knapper og bannere man kan downloade, links til steder, hvor man kan stemme...

   Hvem er vi?
  Lidt om Innovell France, Anders Hjorth og Christian Lindknud.

   FrankofilNYT
  ISSN nummer, rettelser, gamle udgaver og til- og frameldingsformularer

   Foreslå et link
  Vi garanterer ikke at vi optager det og lover ingen feedback, men foreslå da bare et godt fransk link, hvis du kender et

   Partnere
  Læs lidt om vores partnere : MouseHouse, Alapage, Skiguide.dk, Champs-Elysees, Backpacker, Frankrig Information og kulturmagasinet Tempo.

   Seneste tema på Frankofil:


  Mit Paris
  Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?

   Sidste måneds opskrift: Poulet à l'estragon

  Man tager...

 • 1 god landkylling
 • estragonkviste, persille og laurbær, salt og peber
 • 1 gulerod og 1 løg
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt piskefløde
 • friske, hakkede estragonblade
 • lidt bouillon og en slat hvidvin

  » og så klikker man her!


 • ©  
  smorder | Søg | Site Map | Glæd Frankofil! | Information |