linje
Frankofil
Webguiden om
Frankrig

l


Forsiden>Søg>Forsiden
 
Samfund
Turisme
Mad & Vin
Underholdning
Sport
Kultur
 
FrankofilNYT

        Søg efter udtryk i søgningen.

Søgeregler

Søgemaskinen hjælper dig med at finde dokumenter på et bestemt site samt nærtstående sites. Det fungerer på følgende vis: Man skriver et søgeudtryk i form af søgeord, fraser eller spørgsmål, som beskriver det man leder efter i søgevinduet. Søgemaskinen svarer med en liste med alle de websider der indeholder det beskrevne søgeudtryk. De mest relevante sider kommer først.

Anvendelsemåde:

  1. Skriv dit søgeudtryk i søgevinduet.
  2. Klik på søg-knappen for at starte søgningen.

Her er et eksempel:

  1. Skriv følgende: opskrift kylling esdragon i søgevinduet.
  2. Klik på søg eller tryk Enter.
  3. Resultatsiden giver et antal websider som handler om opskrifter på kylling og esdragon.

Tip: Det gør ikke noget at der kommer en stor mængde resultater. Det er altid fornuftigt at bruge flere søgeord, for selv med mange resultater er siderne sorteret efter deres relevans med de mest relevante sider først.

Flere emner - oversigt

Her er en oversigt over resten af hjælp-funktionen. Klik på linkene for at gå direkte til den pågældende sektion.

Hvad er et 'indeks'?
Hvad er et ord?
Hvad er en frase?
Enkle tips til at forbedre søgeresultaterne
Små finesser til typiske søgninger

Hvad er et 'indeks'?

Webster's ordbog beskriver ordet "indeks" som et sekventielt ordnet materiale. Vores indeks er en stor (og voksende) organiseret samling af websider eller sider fra diskussionsgrupper fra forskellige websites. Indekset vokser for hver dag folk tilføjer nye adresser på websider. Vi er også i stand til at scanne webbet for links til nye sider. Når du anvender vores søgemaskine søger du i hele samlingen af indekserede websider ved brug af nøgleord eller fraser.

Hvad er et ord?

Når du søger, skal du tænke på et ord som en kombination af bogstaver og tal. Søgemaskinen har brug for at vide hvordan den skal dele ord, tal og bogstaver op for at finde ud af hvad det er du leder efter. Du kan derfor separere ord med mellemrum eller tabulationer.

Hvad er en frase?

Du kan forbinde ord og tal til fraser, som du kan benytte til at finde sider, hvor de forekommer i en bestemt sammensætning. Benyt "citationstegn" omkring frasen i søgevinduet, for at opnå denne effekt.

Eksempel nr 1: For at finde sider der handler om Eiffeltårnets ophavsmand kan du skrive "Gustave Eiffel" i søgevinduet. Du begrænser således søgeresultaterne til netop denne ordkombination og undgår uafhængige søgeresultater på "Eiffel" og "Gustave". Du kan også anvende al vanlig kommatering osv.

Eksempel nr 2: Prøv at søge på 01-43 i stedet for 01 43. Bindestregen binder tallene sammen til en frase (ellers får du resultater på de to tal uafhængigt af hinanden).

Enkle tips til at forbedre søgeresultaterne

Søgningerne gør ikke forskel på store/små bogstaver. "Biler" giver resultater på sider med både "biler" og "BILER".

Som standardindstilling gøres der heller ikke forskel på ord med eller uden accent, hvilket er meget vigtigt i ord fra f.eks. det franske sprog (denne indstilling kan dog ændres af administratoren). Eks: Champs-Elysées = champs elysees

Inkludere eller ekskludere ord:

For at sikre sig at et bestemt ord altid kommer med i søgeudtrykket kan man sætte et + tegn foran ordet i søgevinduet. For at sikre sig at et ord aldrig forekommer skal man bruge et - (minus) tegn i stedet.

Eksempel: Søg efter en opskrift på kylling uden esdragon ved at skrive"opskrift kylling -esdragon".

Ekspander søgning med brug af wildcards (*):

Tilføj en * (stjerne) efter det ord der skal søges på for at tillade alle mulige slags endelser på ordstammen.

Eksempel: Hvis du prøver at søge på rej* så finder du både resultater på rejse, rejser, rejsemål, rejer, osv.

søgning efter webadresser:

Hvis din søgning er en URL (et link) som f.eks. "http://www.jubii.dk/" kan søgemaskinen sende dig direkte derhen. Hvis du vil undgå det skal du skrive det i dobbelte citationstegn.

Små finesser til typiske søgninger

Du kan søge efter andet en bare tekst. Her er nogle eksempler på søgninger du kan foretage:

link:addresse
Finder sider som linker til adressen, eller en del af den. Eksempel: link:microsoft.com finder alle sider som linker til Microsoft. Bemærk: alle søgemaskiner har ikke denne funktion.

text:tekststreng
Finder sider som har den pågældende tekststreng rundt om en image tag, link eller URL. Søgeudtrykket text:cow9 finder alle sider med cow9 på.

title:tekststreng
Finder sider som indeholder tekstrengen i sidetitlen.

url:tekststreng
Finder sider med et specielt ord eller frase i URL'en. Anvend url:altavista for at finde alle sider på alle indekserede servere som har altavista i hostnavnet, adressen eller filnavnet - med andre ord, hvor som helst i hele URL'en.

Info - Hjem


 Seneste tema på Frankofil:


Mit Paris
Et portræt af en passion ved navn Paris ... man taber fuldstændig pusten, når man træder ud fra Gare du Nord. Hvor kommer alle de mennesker fra, og hvor skal de hen?


Copyright
Frankofil
| Søg | Site Map | FrankofilForum | FrankofilNYT | Glæd Frankofil! | Information |